Zeillessen

Net als muziek maken is zeilen voor alle leeftijden en kan het op alle niveaus gedaan worden.

 

2013 was een dynamisch jaar waarin ik samen met Bart Ypma een nieuwe zeilschool heb opgericht, op het terrein van Jeugdland in het Amsterdamse stadsdeel Oost: zeilschool Nieuwe Diep. Het was een jong en fris bedrijf klaar was om een breed publiek te bereiken. Naast zeillessen voor kinderen werd ook kanoën en windsurfen aangeboden. Helaas heeft de gemeente uiteindelijk toch voor een andere watersport aanbieder op dit terrein gekozen, waardoor onze ambitieuze plannen geen doorgang vonden. Maar zeilles geven doe ik nog steeds met veel plezier!

 

Kinderen leren het basis principe van het zeilen meestal in kleine éénmans bootjes zoals de 'Optimist'. Voor kinderen vanaf een jaar of 10, volwassenen en/of de gevorderde zeilers biedt ik lessen aan op mijn eigen boot:

 - Quo Vadis. Een Aloa 27. Een stabiele zeiler waarop de basis principes voor zeilen op een kajuitjacht uitstekend te leren zijn.

 - Marsjol. Dit is een zeer sportief, 7 meter kajuitzeiljacht van het type Hunter F1, een echte racer voor de fanatiekere zeiler die wat meer wedstrijdelement wil toevoegen, zoals bijvoorbeeld het trimmen van de zeilen.

 

De maximale grootte van de groep op beide schepen is 4 personen. Wilt u de principes van het zeilen leren of juist uw kennis fine-tunen, een dagje onder begeleiding over het IJsselmeer kruisen en de gezellige haventjes aandoen, neemt u dan vrijblijvend contact op.